Три хасковски общини с наредби за забавачките след намеса на прокуратурата

Регион
Детска градина

По разпореждане на Апелативна прокуратура-Пловдив се извърши проверка в общините на Пловдивска, Старозагорска, Пазарджишка, Хасковска, Кърджалийска и Смолянска област за изпълнение на Закона за предучилищното и училищното образование.

Проверени са 68 общини в шестте области. При проверката е констатирано, че до месец март 2017 г. наредби за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини не са били приети в общо 12 общини, сред които и Ивайловград, Стамболово и Маджарово в Хасковска област. За отстраняване на бездействието са изготвени десет предложения до кметовете и председателите на Общинските съвети.

В резултат на намесата на прокуратурата проекти за наредби вече има в трите хасковски общини, като те ще бъдат внесени за разглеждане в общинските съвети.

Предстои извършване и на контролна проверка за предприетите действия, след констатациите на прокуратурата, по приемането на наредби, като крайният срок за приключването й е месец юни 2017 г.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.