130 приемни семейства в Хасковско, 20 са без деца

Хасково
Среща

130 са утвърдените приемни семейства в Хасковска област към 30 април. В 110 професионални пиремни семейства има настанени деца. Само в община Хасково са 40 семейства от тях в 37 има настанени деца.

Общият брой на децата за Хасковска област, настанени в приемни семейства е 147, само за община Хасково са 47 деца.

От началото на годината е осиновено едно дете от примено семейство, 3 са реинтегрирани а 1 е изведено в резидентен тип ЦНСТ. Данните предостави Таня Славеева ръководител на проекта „Приеми ме“ в Хасковска област на втората национална информационна среща по проекта.

Общият брой деца, преминали през приемна грижа от 1 януари 2016 до 31 март 2017 г. е 3 164. Към 31 март утвърдените приемни семейства с местоживеене в 149-те общини-партньори са общо 2 252.

Въпросите за качеството на приемната грижа остават приоритетни, но понякога и тревожни, изтъкна ръководителят на проекта Огнян Христов, очертавайки проблемите и посоките за преодоляването им.

Непосредствената задача е да се реализира в практиката разбирането, че приемната грижа се осъществява като споделена мярка за закрила на деца в риск от всички участници в процеса на предоставянето й. Пряк път към това е ясно да се профилират компетенциите на приемните семейства, екипите по приемна грижа, отделите „Закрила на детето“ към дирекциите „Социално подпомагане“.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.