“Китна Тракия” с концерт пред цариградските българи

Любопитно
Ансамбъл

За Истанбул тази сутрин заминаха представители на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ и читалище „Тракия-2008“ в Хасково.

Там те ще участват в честването на предстоящия празник на българската просвета и култура, организирано от българската православна община. В сградата на Българската екзархия концерт ще изнесат танцьори от ансамбъл „Китна Тракия“ и младият изпълнител на народни песни – студентът Даниел Ленков, възпитаник на популярния певец Тодор Кожухаров. Прочутият хасковски ансамбъл не за първи път гостува на българската общност в града край Босфора.

По време на традиционния празник на цариградските българи ще се състои и церемония по връчване на годишните свидетелства на учениците в българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“, уредено към Генералното консулство на България в Истанбул.

Както Haskovo.info писа, хасковските тракийци организираха две акции за събиране на учебни помагала и художествена литература за нуждите на нашите сънародници, а тази пролет им изпратиха и мартеници. Сега отново с помощта на Регионалното управление на образованието в Хасково подготвяме ново дарение от учебници за следващата учебна година, каза председателят на Тракийското дружество Кирил Сарджев.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.