Любопитно

Младежите пълни с идеи, дадоха им областна за 1 юни и наградиха най-добрите

Виктор Нолев управлява Хасковска област от сутринта. Ученикът от хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ пое управлението на държавната администрация в рамките на инициативата „Областен управител за един ден“, обявена по повод 1 юни – Международен ден на детето.

Заедно с новия областен управител от сутринта на работа са и новите заместници Ася Милева от СУ “Д-р Петър Берон“ – Свиленград и Гергана Тенева от ГПЧЕ “Проф. д-р Асен Златаров“. Денят на тримата управници стартира с оперативка с областния управител Станислав Дечев и екипа му.

Областна администрация
Цветелина Бобутанова

В ранния следобед в зала „Марица“ се проведе първото заседание на Областния младежки съвет за иновации. На него младежи от няколко училища дадоха идеите си за развитието на региона. Те предложиха да бъде изградена доброволческа система, която ще работи по организирането на събития, а областният управител се ангажира да ги подкрепи. От бизнеса пък предложиха срещи с младежите и сключването с тях на евентуални предварителни договори. Следващото събиране на младежите ще е на 20 юни за взимането на конкретни решения.

Областна администрация
Габриела Нанева

След това бяха наградени и призьорите от конкурса за фотография на областния управител „Виждам красотата“. В директното гласуване на официалната фейсбук страница на Областна администрация за първото място в пряк двубой влязоха две снимки. Техни автори са Габриела Нанева от ГПЧЕ “Проф. д-р Асен Златаров“ и Цветелина Бобутанова от ОУ “Христо Смирненски“.

Областна администрация

Точно в 12 часа, когато комисия от областна администрация засече гласуването с „лайкове“ във фейсбук страницата между двете снимки разликата бе с няколко гласа, а крехката преднина бе за Габриела Нанева. Двете снимки се класират на 1 място. На трето място е фотография на Петя Димитрова от ГПЧЕ “Проф. д-р Асен Златаров“.

Областна администрация
Ралица Димитрова

Десетокласничката Габриела Нанева от Езиковата гимназия се отказа доброволно от първото място и с удоволствие го предостави на малката Цвети Боботанова. Габриела е победител в множество национални и регионални фотографски конкурси и с този си благороден жест искаше да мотивира и насърчи по-малкото момиче да продължи да се занимава с красивото изкуство на фотографията. След като научи за прекрасната постъпка и намеренията на Габи, областният управител Станислав Дечев реши да даде две първи места и на двете момичета.

Областна администрация

Награда за любима снимка на Областния управител бе присъдена на Ралица Димитрова от ПГДС „Цар Иван Асен втори“.

Във второто издание на конкурса участваха 35 млади фотографи със общо 100 снимки. Най-малкият участник е на 8 г. – Теодор Тодоров от ОУ “Иван Вазов“ – Свиленград.

Снимки: Славян Костов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
01.06.2017 16:44 16:44

Браво на Габриела за достойната постъпка! Да са живи и здрави децата на България!

Хасковлия
Хасковлия
01.06.2017 22:37 22:37

Кой го издига този ,талант’ бе ,заради майката ли е ?

Back to top button