59% от седмокласниците в Хасковско са кандидатствали за гимназия онлайн

Хасково
Рилски

59% от седмокласниците в Хасковска област са кандидатствали за гимназия през електронната система на МОН, съобщават от ведомството.

Това е един от най-високите проценти в страната, като на първите три места пред Хасково са областите Пазарджик (97%), Перник (91%) и Смолян (60%).

Най-малко са се възползвали от електронното подаване в областите Враца – 3%, Благоевград, Русе и Силистра по 8%, Бургас – 12%, Габрово – 13%, Добрич – 15%, и Кюстендил – 16%.

Средно за страната процентът е малко над 31.

Haskovo.info припомня, че записването за гимназиите започна на 28 юни и продължава до 30 юни. Тези, които искат да участват във второ класиране трябва да подадат заявление в училището, където са приети на първо класиране. 34 деца не са приети на първо класиране и автоматично участват във второ класиране.

1614 кандидат-гимназисти в Хасковска област са приети на първо класиране в общо 72 паралелки.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.