Хасково

Удължиха срока за кандидатстване за втория етап за саниране на жилищни сгради

Срокът за кандидатстване по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап II“ е удължен до 17 часа на 29 февруари 2024 г., съобщават от Община Хасково.

Документите по процедурата за кандидатстване остават същите като за Етап I. Във връзка с новите срокове, сдруженията на собствениците могат да подадат необходимите документи в Община Хасково до 10 февруари.

Към основния пакет документи трябва да се приложи допълнително решение на общото събрание на етажната собственост, че съсобствениците са съгласни да осигурят 20% съфинансиране за изпълнение на мерките за енергийна ефективност.

Удължаването на срока за подаване на проекти дава възможност на гражданите, които са останали в резервния списък с предложения по Етап I да кандидатстват във втория етап на процедурата. В този случай те имат предимството, че документите им вече са разглеждани и евентуално установените пропуски в тях са отстранени. Съсобственици в блокове, които досега не са заявили желание за участие в програмата, също могат да го направят.

Със средствата от Националния план за възстановяване и устойчивост в Етап II ще се финансират до 80% от допустимите разходи. Останалите 20% от общия размер на средства трябва да бъдат осигурени от съсобствениците, за което те трябва да са взели решение на проведено от тях общо събрание.

Телефон за връзка с граждани и организации: 038/603 393, ел. поща: projects_hv@haskovo.bg

Haskovo.info припомня, че на първия етап в Хасково бяха одобрени 11 блока, а в Димитровград само 2, като кметовете изпратиха протестни писма до МРРБ.

Димитровград с протестно писмо до МРРБ заради малкото одобрени за саниране блокове

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
17.01.2024 14:54 14:54

Ако някой се надява да му санират блока,няма да го дочака ,парите отдавна заминаха в коли ,цици,джуки,шкембета.Само ще ви търкалят ,днес ,утре докато забравите ,че някога са санирани 20 блока

янко димитров
янко димитров
17.01.2024 16:16 16:16

къщи се санират ли? че мойта крава се надява да ни санират.

Тротил
Тротил
24.01.2024 3:08 3:08

Хахаха Кандидати за 2ри етап ,все едно от костенурка вълна!!!

Back to top button