Владимир Зарев: Всеки се стреми да властва, за да реализира себе си

Любопитно
Среща

Проблемът за властта най-много ме занимава. Всеки човек се стреми да властва над нещо, човешко същество или друго същество и така да реализира себе си, заяви писателят Владимир Зарев на представяне на творчеството му в зала “Хасково”.

Тазгодишният председател на журито на конкурса “Южна пролет” призна, че има на пазара 10 романа, голяма част писани преди 10 ноември и че не се е отказал от нито един техен ред.

Зарев бе представен от Митко Новков, който говори и за езика на писателя, който флуидизира света, превръща го в плазма. Тази нестабилност описва най-добре времето на Прехода. Целта обаче не е светът непрекъснато да се поставя под въпрос, а да изрази болката от текущото и от това, което е станало с нас. Езикът на Зарев инжектира достойнство, морал, чест и добрина. Писането му има социални функции, допълни Новков.

Владимир Зарев призна, че харесва Хасково с величествената статуя на Богородица, която бди над града.

Още новини

loading...

8 коментара

 • На петата снимка виждам моята съседка РОСИЦА СТАНЕВА завъшила втора гимназия Също и учителя НИКОЛОВ а до него с шапката сигурно е съпругата му също учителка

 • Аз пък виждам общинските служители под строй изтипосани да слушат по задължение нещо дето не ги интересува, иначе изхвърчат от топлите местенца. Партийна дисциплина. Комунягите могат да завидят на герберската гьобелска дисциплина. Май 45 години не са ни стигнали!

 • Инфо,това последното изречение на статията ви направо ме разби.Сега началниците ви в общината ще ви се карат. Може и да ви спрат субсидиите.И сигурно ще ви накарат за компенсация да напишете минимум 20,30,40 статии срещу Георги Иванов. Да не забравите да пишете,че за днешния застой в Хасково и за некадьрността на кмета е виновен лично Георги Иванов. Иначе добре се справяте с цензурата,нищо не пишете за уж проведените конкурси в общината,за сменените надписи на Монумента на Богородица и за много други работи. Ама,карай да вьрви,важното е да ви плащат,нали?Да.

 • И като са общински служители да не ходят по събития ли? Никой никого не е карал под строй! Обиждате В.Зарев така.Това е един доказал се автор , който не събира публиката си под принуда. Едно време при Иванов имаше такава повеля на шефа- ако не идеш извърчаш. Сега никой никого не е принуждавал да ходи някъде! Хайде стига с тия дежурни коментари за принуда. МЪчно Ви е че нещата вървят и без Жорката иванов. И то доста по-добре.

  • И кое е по-добре,бе герберастче? За вас-сигурно,ама за хората -не. Що не го заведохте Владимир Зарев на някоя от шахматните масички на лудия Беливанов?

 • След Георги Иванов има останали неща – статуята на Богородица, Камбанарията, часовниковата кула, Оранжевият мост – ето на това може да се каже “ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ”! Сегашната власт вече 2 години няма НИКАКЪВ резултат! Напротив – лъжи /то не беше нова автогара, инвестиции за милиони, летището../, стрес и далаверки с водата!!!

  • Да,точно така е и само това ли? Добавям -нови паркове,реконструиран парк Ямача,Градска градина, нов парк в бившето дере на кв.Куба,нови улици,нови фонтани,нови жилища,нови социални центрове,даже баня за циганорите в кв. Република. И много други. А след Беливанов-НИЩО.

 • Виждам, че “анонимен-малоумен” пак се е активирал, и пише ли пише. Как е държавният стол, дараги , мек ли е , топъл ли е, или ще кажеш, че не е вярно. Според мен ,ти си смотан държавен служител, който поради липсата на работа, се изявява тука. Не че няма работа , нооо, държавната администрация работи, само когато има рушвет. Нали така, или и това не е вярно?Какво общо има един добър български писател, с болният ти мозък,който навсякъде вижда ,или герберасти, или комуняги? Прав е “Х те” , така обиждаш г-н Зарев! Но ,теб това не те тревожи – трябва ти само поле за изява, не те интересува за какво става дума в статията.
  Ха да видим, какво ще измислиш сега? Само да ти кажа, че не съм нито гербаджия, нито комунист!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.