Областният събра службите заради нехуманното отношение към животните

Хасково
Комисия

Областният управител на Хасково Станислав Дечев свика на заседание Областната епизоотична комисия, във връзка със заповед на изпълнителния директор на БАБХ.

Документът е издаден на база постъпил доклад за сериозни проблеми във връзка с хуманното отношение към животните на пазарите за животни в България по наблюдения извършени от Анималс Енджълс.

Областната епизоотична комисия, с председател д-р Стефка Здравкова, заместник-областен управител, реши да се свикат заседания на Общинските епизоотични комисии, на които да се набележат конкретни мерки за извършване на проверки. Инспекциите да бъдат съвместни между представите общината, ОДБХ-Хасково, ОД на МВР-Хасково.

Целта е да се проверят регламентираните и нерегламентираните пазари за животни в съответната община за спазване на изискванията за хуманно отношение към животните на пазарите за животни и регламентиране на дейността на пазарите, съгласно действащото национално и европейско законодателство.

До 20 септември кметовете на общини трябва да уведомят писмено областния управител за изпълнение на набелязаните мерки.

Още новини

loading...

3 коментара

  • Абе тоя Бончев чий чеп търси там пак.Или сега е като репересиран?Бати и простотията…

  • Значи комисии заседават за нехуманното отношение към животните. А за убийставата, изнасилванията, беднотията и липсата н аперспектива за милиони хора – никой не заседава! Браво, управници! Жалко за хората и тая разсипана държава. Областния да иде да се гръмне. Много е зле горкия.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.