Регион

Иво Димов получи наградата за добро управление

Кметът на община Димитровград Иво Димов получи от Министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков приза Етикет за иновации и добро управление на местно ниво.

Това стана по време на XII Годишна среща на местните власти, която се провежда в Албена от 15-17 октомври. Форумът се организира от Националното сдружение на общините в Република България и засяга актуални теми от работата на местните власти като общинската социална политика, устройството на територията и жилищната политика, околната среда и развитието на селските райони. В работата на срещата участват и министри и експерти от ресорните ведомства, както и такива от общините.

Освен кметът Димов в Албена са и председателката на общинския съвет Гергана Кръстева, зам.-кметът Яшо Минков, секретарят на общината Венета Стоименова, директорът на Дирекция „Европейски и национални програми и проекти, хуманитарни дейности“ Диана Дончева и Клавдия Тончева – н-к отдел „Инвестиционна дейност, околно среда и води“.

Както Haskovo.info писа, община Димитровград получава за четвърти път Етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Етикетът е признание за успешно прилагане на принципите на добро демократично управление, качество на предоставяните публични услуги и добри практики при изпълнението на публичните политики.

Въз основа на проучени политики в общините и анкетно проучване сред нейните граждани от независими експерти се определя степента на прилагане на принципите на добро управление. Това са Честно провеждане на избори, Представителност и гражданско участие, отзивчивост, Ефикасност и ефективност, Откритост и прозрачност, Върховенство на закона, Етично поведение, Компетентност и капацитет, Иновации и отвореност за промени, Устойчивост и дългосрочна ориентация, Стабилно финансово управление, Човешки права, културно разнообразие и социално единство, Отчетност.

Признанието, което община Димитровград получава е и израз на доброто взаимодействие между местната, законодателна и изпълнителна власт.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
17.10.2017 14:06 14:06

На хасковския кмет да връчат приз „Уникално нагъл и смотан кмет“, печели го безапелационно

Back to top button