Любопитно

„Златна Тракия“ с отличия от областна администрация и общината за 30-годишнината

Хасковският ансамбъл „Златна Тракия“ изнесен юбилеен концерт „Танц мой, живот мой!“ за 30-годишнината на ансамбъла с художествен ръководител Златка Тимонова.

Големият салон на читалище „Заря“ се напълни с публика за празника на ансамбъла, като имаше и правостоящи. Танцьорите пък заслужиха аплодисментите, като представиха най-доброто от своя репертоар.

Концерт

Макар, че името на ансамбъла е сменяно няколко пъти, от „Тракийче“ на „Китна Тракия“, и вече 25 г. „Златна Тракия“, нищо не попречи на участниците да запазят изключителния дух и ентусиазъм, с който вече 30 г. прославят България и Хасково.

Концерт

За тези години ансамбълът е изнесъл над 900 концерта в страната и чужбина. В своята колекция „Златна Тракия“ притежава множество отличия, дипломи и престижни награди от международни конкурси. Участвал е в над 60 международни фестивала в България, Румъния, Украйна, Сърбия, Кипър, Италия, Гърция, Турция, Полша, Унгария, Белгия, Португалия, Испания, Франция и др.

Концерт

Златка Тимонова и „Златна Тракия“ бяха лично поздравени от кмета Добри Беливанов и областния управител Станислав Дечев, които дариха ансамбъла с почетни знаци, подаръци и цветя.
Поздравителен адрес от Българо-руския клуб отправи Кичка Господинова, както и от инж. Емил Павлов – председател на националната секция на ЦИОФ – България.

За „Златна Тракия“ имаше много цветя и поздравителни адреси, включително и от чужбина. Бивши танцьори изненадоха приятно Златка Тимонова с танци, а децата бяха зарадвани и с торта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ники
ники
29.10.2017 7:11 7:11

лъжа и измама! Златна тракия нито е на 30 години, нито е представителен!!!

Д.
Д.
29.10.2017 16:29 16:29
Отговор до  ники

каква е тази злоба и завист !? тук става въпрос за деца , за талант , за изкуство , за емоция и за любов към танца !!! излишните ви грозни и продажни коментари не могат да засенчат това което направиха тези деца , младежи и тяхната великолепна ръководителка на този блестящ концерт ! красотата и сърцата които оставиха всички танцьори на тази сцена са достойни за поклон !

иея
иея
30.10.2017 14:20 14:20
Отговор до  ники

Не мога да разбера за какво е тази злоба?! Вие бяхте ли на концерта? Ако бяхте в залата щяхте да разберете защо този ансамбъл е Представителен, между другото така се обръща в поздравителния си адрес към него и инж. Емил Павлов – председател на националната секция на ЦИОФ – България.ако отй не знае кой е Представителен и кой не е ?!?!?

зрител
зрител
29.10.2017 9:25 9:25

Концерта беше много вълнуващ! Беше трогателно! Прекрасни танцьори – и малки и големи!

Анонимен
Анонимен
29.10.2017 17:26 17:26

Това не беше обикновен концерт,беше спектакъл изпълнен с много емоция достоен за световна сцена .Благодарим за тива изживяване

ДХ
ДХ
30.10.2017 11:13 11:13

Емоцията беше невероятна! Такова изживяване в Хасково скоро не се е представяло! Не може да се сравни с нищо друго! Поклон пред труда на тези танцьори, на тези малки деца и най вече на техния ръководител!

Back to top button