Хасково

Хасковлии се жалват от некачествено саниране на блок 51

Читатели на Haskovo.info сигнализираха за некачествено саниране на блок 51 на улица „Стара планина“ в областния град.

Според живеещи в блока има четири нарушения при тяхното саниране. „Парапетите на терасите, които са изгнили, няма да се подменят, а ще бъдат само пребоядисани, следователно след 1 или 2 години ще се наложи повторен ремонт. Мазилката на тавана на терасите се замазва само повърхностно отгоре, макар че е отлепена и остаряла. Това предполага до 1 или 2 години отново да се наложи ремонт на санираните тераси“, се казва в читателския сигнал.

Отделно, хората забелязали, че не се спазват правила за безопасност, т. е. работниците не са със защитни обувки и каски. Навсякъде около блока пък имало парчета стиропор, които не се събират. Никой не е обяснил на живеещите в блока какво точно и как ще се санира.

Според хората от блока би трябвало общината да следи стриктно за изпълнението на проекта. Те вече са писали и до община Хасково и се надяват да се вземат адекватни мерки.

От общината заявиха за Haskovo.info, че всички сигнали по санирането се проверяват. Що се отнася до запознаването на хората с работата, която ще се извърши при санирането, документацията е в домоуправителя.

Изпрати новина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

11 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Друг саниран блок
Друг саниран блок
11.12.2017 17:50 17:50

Санирането е усвояване на едни пари за претупана и некачествена работа от немарливи и незаинтересовани нискоквалифицирани работници. Хиляди пъти съжаляваме, че позволихме на тези хора да ни пипат жилищата. Правят каквото си искат и както си искат. Резултатите скоро ще са налице. И в другите блокове е така.

никсън
никсън
12.12.2017 10:38 10:38

на изборите да „благодарим“ на Тиквата и тиквичките около него, че крадат 2 милиарда годишно през саниране, а бюджета не можел да си позволи необлагаем доход и лекарства !

Мима
Мима
11.12.2017 18:15 18:15

Ами нека…всичко хукнахте към безплатното саниране…. Не знаете ли , че безплатен обяд няма….евтини матриали, работници събрани от кол и въже. какво очаквате……

Тодор от другия блок
Тодор от другия блок
11.12.2017 18:27 18:27

Нищо вярно няма от оплакващите /които изглежда не живеят в тоя блок/ . Глупаци и тъпаци колкото щеш!
Работниците ,които работят са професионалисти с опит в санирането.
А пък ако някой иска да му сменят и тоалетната …..си остава негов проблем.
Големи заядливци – какви разбирачи от каски ,обувки ,…….. !
Впрочем в блока има много от тия дето всичко знаят и всичко им пречи…….,само не си плащат елементарните задължения ….ама много знаят да ….!

Потърпевш
Потърпевш
11.12.2017 20:29 20:29

Коя е фирмата? Няма информационна табела. Случайно ли?

Данъкопатец
Данъкопатец
11.12.2017 22:43 22:43

Интересно как общината е одобрила проекта с пребоядисване на парапети на терасите?! С какво това ще подобри енергийната ефективност?! Има ли някакъв инвеститорски контрол или…

Теодора
Теодора
11.12.2017 22:46 22:46

„Тодор от другия блок“ да не пише неверни неща. Точно в съседния блок 53 (абсолютно еднакъв с бл.51) терасите се изграждат с итонг, а не се замазват ръждясалите перила.

Румен Стоянов помака
Румен Стоянов помака
12.12.2017 9:39 9:39

ФИРМАТА Е НА ОБЛАСТНИЯ – СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ поставен бушон с пилешки мозък

никсън
никсън
12.12.2017 10:34 10:34

е какво саниране очаквате от бригади от мангали!

Крум
Крум
12.12.2017 18:01 18:01

за саниране се пилеят 2 милиарда годишно, които са достатъчно 1000лв. месечен доход да не се облагат с ДОД, което ще остави по 1200лв. годишно в работещите българи, вместо да се оправят безплатно циганските блокове; но от неплатения данък управниците не могат да крадат

К. Тончева
К. Тончева
12.12.2017 21:38 21:38

Аз като жител на въпросния бл. 51 искам да пиша възражение относно горе написаната статия.Имам въпрос към Хасково. info. защо няма име на журналиста, който е написал статията и защо няма имена на жителите, които са протестирали относно санирането. Искам да уточня , че никой от жителите в този блок не занае че е написана тази статия . Днес след като прочетох въпросната статия , аз лично съм разпитала половината и повече съседи дали знаят нещо по въпроса и установих , че никой не знае нищо за това.Всеки е разбрал от някой познат , който е прочел и видял.Мога да кажа , че статията е написана от лични подбуди. Има двама съседи, които искат да им се извършват услуги , които не влизат в проекта на санирането и недоволстват от това , че няма да им се изпълни желанието.Относно работниците и работния процес бригадите , които са назначени да работят на този обект извършват професионално възложените им задължения.

Back to top button