Хасково

Общината още чака 4.2 млн. лв. за канализацията на Болярово

Разработен е проект за доизграждане на второстепенна канализационна мрежа на хасковския квартал Болярово. Той е съгласуван на всички инстанции, заяви при годишния си отчет кметът Добри Беливанов.

Документите за отпускането на необходимите 4 220 000 лв. са депозирани в Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

На въпрос на Haskovo.info защо досега стартът на проекта бе няколкократно обявяван, а всъщност парите все още се чакат, Беливанов отговори, че такива са били гаранциите към общината.

Добри Беливанов

Кметът отчете и старта на изграждането на осемте кладенеца за питейна вода в изпълнение на постановление на Министерски съвет, което финансира допълнителното аварийно водоснабдяване на Хасково с 1 930 000 лева. Освен осемте кладенеца ще бъдат изградени и два водопровода. Предстои до дни обявяването на обществен поръчка за водопроводите. Беливанов допълни, че се надява кладенците да бъдат изградени в срок, а проектът за водопроводите е на ВиК.

Събираемостта на местните данъци и такси към края на годината е съпоставимо към приходите през 2016 г. Повишена е събираемостта на данък МПС, като увеличението се дължи на по-добрата събираемост на старите задължения. Прогнозата за декември е да бъдат реализирани постъпления аналогични с тези през 2016 г.

Община Хасково е в челната тройка в страната по работата по Националната програма за енергийна ефективност за многофамилни жилищни сгради. Постъпилите заявления за финансов интерес по Националната програма за енергийна ефективност са 259. През 2017 г. са сключени 38 договора с изпълнители за изпълнение на инженеринг – проектиране и изпълнение на строително-монтажни работи. Общата им бройка достигна 75 от стартирането на програмата. В процес на разглеждане е документацията на отворената през август обществена поръчка за избор на изпълнител на проектиране и СМР по 11 обособени позиции, за които кандидатстват рекордните 130 фирми. Подготвена е за обявяване обществена поръчка за още 12 блока.

Кметът представи и всички проекти, по които в Хасково се извършват ремонти и се предоставят услуги.

Сега тече ремонт в детските градини в село Козлец и Конуш, ремонтират се тоалетни в читалище „Заря“, обновява се покрива на училището в село Малево. Ремонтират се покривите на седем селски кметства – Николово, Мандра, Конуш, Гарваново, Маслиново, Нова надежда, Въгларово, където се ремонтира и покрива на читалището. Ремонтира се физкултурният салон на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, Паскалевата къща, Общинското лесничейство. Ремонтират се покрива на театъра и залата на балет „Тангра“.

Проведе си и обществена поръчка за ремонт на 3 общински жилища. Ремонтираха се покриви в Детска градина 18 „Осми март“, в Детска градина 22 „Звънче“, също и на ДГ 21. Ремонтира се отоплителната инсталация на Дома за стари хора. Тези ремонти са за над 300 000 лв. Ремонтиран е покривът на залата по борба на стадион „Младост“, обновяват се и външните тоалетни, монтирано е осветление, предстои частичен ремонт на лекоатлетическата писта. В ход е ремонт и на читалището в Орлово за над 25 000 лв.

В обществената поръчка за изграждането на кучешкия приют се търсят изпълнители и за ремонта на козирката на входа за музея и библиотеката. Пак в тази поръчка ще се търси и изпълнител на ремонта на помещенията на читалищата „Аспарух Лешников“ и „Република – 1971“, на покрива на залата по гимнастика на комплекс „Юнак“, така също на репетиционна зала на ансамбъл „Хасково“, на покрив на сградата на Художествена галерия „Атанас Шаренков“, и на козирка на фасадата на помещение на Областен информационен център.

Готов е и проектът за цялостен ремонт на отоплителна и вентилационна система на читалище „Заря“. Предвидено е то също да се отоплява на газ. Очаква се до седмица две да обявим обществената поръчка за този ремонт.

„Община Хасково е финансово стабилна и реализацията на проектите е в определените графици“, обобщи Добри Беливанов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Въжарски
Въжарски
14.12.2017 9:50 9:50

Бай Добри и той като че ли кара КМЕТУВАНЕТО на МАЙТАП А общинарите като седемте джуджета ПРИПКАТ около него и сие КЕФЯТ и пеят –ние сме на всеки километър и така до края на МАНДАТА Пада другаря в СМЪРТЕН БОЙ –тука вече става дума за КОНСУЛА РОСИТО БИЛЯНКА –-пада за теб ДАЛАВЕРА И така нататък

Back to top button