Любопитно

Концерти, изложба, магически спектакъл и великденска работилница в празничната програма на Хасково

Празничната програма на община Хасково по повод Великден започва във вторник с изложба на Реджина Калинова, съобщават от кметството.

Дъщерята на Ставри Калинов представя свои творби от 17:30 часа в галерия „Форум“.

Подарък за децата на Хасково е магическият спектакъл „Абра театра“ в сряда от 10:30 часа в театър „Иван Димов“. Отново в сряда в 19 часа в театъра е Великденският концерт с участието на Детски хор „Орфей“ с диригент Елена Цветкова, който ще изпълни Църковнославянски песнопения . Участват солистите Линка Стоянова – сопран, Петя Петрова – мецосопран както и Камерен оркестър Хасково с диригент Цанислав Петков.

На Велики четвъртък от 11 до 13 часа на площад „Общински“ ще се проведе Великденска работилница „Шарени яйца“. Децата от етнографската школа към Младежки център ще помагат на връстниците си да боядисват яйца чрез различни техники. В работилницата могат да участват всички деца, решили да се научат да правят писани яйца. Освен, че ще боядисват яйца с нормални размери, децата ще имат възможност да помогнат в оцветяването на голямо стиропорено яйце.

Великденският фолклорен концерт е на 5 април от 18:30 часа на площад „Свобода“ с участието на Народен оркестър при община Хасково с диригент Димчо Йорданов и Танцов ансамбъл „Южняци“ при читалище „Пейо Яворов“ – Хасково с художествен ръководител Васко Димов.

Входът за всички събития е свободен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button