Хасково

Още 27 непълнолетни с разрешителни за работа в Хасково

27 разрешителни за работа на непълнолетни са издадени през юни в Хасково, съобщи на пресконференция директорът на дирекция Инспекция по труда Кирчо Кирев.

Повечето от тях работят като сервитьорки, продавачки, бармани или на автомивки. Така само в Хасково за летния сезон има издадени над 60 разрешителни за работа на младежи и девойки. Има и много такива по морето.

През месеца от Инспекцията са извършили 85 проверки, като са констатирали 282 нарушения, съставен е акт, а влезлите в сила наказателни постановления са 3 за общо 1950 лв.

През юни в региона са издадени 3514 еднодневни трудови договора за 20 земеделски стопани. От началото на годината договорите са 16 284 за 68 стопани.

От Инспекцията по труда са разработили инструменти за онлайн оценка на риска, които позволяват на работодателите сами да работят с тях. При заявка в хасковската служба работодателите могат да получат консултации и демонстрация на инструментите от помощник-инспектори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button