Регион

Хванаха 90 пакета паста за наргиле в тайници на колата на гастарбайтери

90 пакета с 45 кг. контрабандна паста за наргиле откриха митничарите на „Капитан Андреево“ в тайници на лек автомобил, управляван от холандски гражданин от турски произход, съобщават от Агенция „Митници“.

Колата „AUDI S Q5“ e пристигнала на българския митнически пункт от Турция. Заедно с шофьора в автомобила са пътували двете му деца и една жена – също холандска гражданка. Пред митничарите тя е декларирала, че внася 90 кутии цигари, които са задържани с разписка за поставяне под митнически режим. Останалите пътници са заявили, че не внасят нищо за деклариране.

При последвалата проверка на автомобила и багажа на пътниците, митничарите откриват поставени на мястото на резервната гума, в други фабрични кухини и в два от куфарите в багажника на колата, общо 90 пакета с паста за наргиле в опаковки по 500 грама с надписи „AL FAKHER“ без акцизен бандерол.

Шофьорът на автомобила е признал, че цялото количество е негова собственост. Срещу холандския гражданин с инициали М. О. е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Контрабандните пакети с общо 45 кг. паста за наргиле са задържани. Задържан е и лекият автомобил, като средство, послужило за извършване на нарушението.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button