Две отменени наредби от началото на годината в Хасково

Две наредби са отменени сочи отчет за дейността на общинския съвет и неговите комисии за периода от януари до юни 2019 г. Проведени са 6 заседания, като са приети общо […]

Стамболово

Прокуратурата откри нарушения в наредбите за зелените площи на 6 общини в Хасковско

Нарушения в наредбите за застрояване и опазване на озеленените площи са открити в 6 общини на територията на Хасковска област, съобщават от прокуратурата.

Блокчета

Прокуратурата откри нарушения в наредбата за общинските жилища и в Хасково

Десетки сериозни нарушения са открили от Върховната административна прокуратура в наредбите за продажба и наемане на общински жилища в страната, включително и в Хасково, съобщават от държавното обвинение.

Предлагат нова наредба за разкопаването в Хасково

Кметът Добри Беливанов предлага приемането на Наредба за реда и условията за извършване на строителни и монтажни работи, свързани с разкопаване на територията на община Хасково.

Инвалиди

Прокуратурата протестира в съда текстове за паркирането в наредба на общинския съвет

След проверка Хасковската окръжна прокуратура внесе протест в Административен съд – Хасково срещу незаконосъобразни текстове, отнасящи се до паркирането в Наредба, приета от общинския съвет.

Баскетбол

Предлагат нова наредба за финансиране на спортните клубове

Нова Наредба за условията и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в община Хасково предлага Постоянната комисия по спорт, туризъм и младежки дейности при общински съвет – Хасково.

Димитровград

В Димитровград предлагат нова наредба за подпомагане на образованието

Да бъдат отпускани стипендии за висше образование, магистратури, докторантури, специализации и допълнителни квалификации на жители на община Димитровград ще настоява Стефан Димитров, председател на съветническата група на „Да за Димитровград“, […]