Танцьори

Златни медали за танцьорите на „Хасково“ от Унгария

Формация „Хасково“ с ръководител Петя Милушева при хасковското читалище „Заря-1858“ се представи успешно на IV Интернационален шампионат по танци в град Шофьок, Унгария.

Харманли

Харманли събра певци и танцьори на „Тракийска шевица“

Танцьори и изпълнители на автентичен фолклор от цялата община взеха участие в осмото издание на фолклорния фестивал „Тракийска шевица“, който се провежда всяка година на Лазаровден в Харманли.

Любимец

Танцьори и мажоретки от Любимец обраха овациите в Турция

Танцьорите „Сакарци“ и мажоретен състав към читалище „Братолюбие-1884“ бяха специални гости в градовете Пънархисар (Бунархисар) и Бююкмандъра , община Люлебургаз в Турция.

Фестивал

1000 танцьори с 400 изпълнения на „България танцува“ в обновената зала „Младост“

Близо 1000 танцьори ще се представят с 400 изпълнения на започналия тридневен национален танцов конкурс „България танцува“ в обновената спортна зала „Младост“ в Димитровград.

Балет

Галактическите блестят в Турция, Ива Калицова „Мис фестивал“

Танцьорите от димитровградския Общински център за танцово изкуство „Галаксико“ се завърнаха с нови постижения и много хубави емоции от Международен танцов фестивал в град Трабзон, Турция.

Фестивал

Над 1000 изпълнители на „Кехлибарен грозд“ в Лозен

Осми Национален фолклорен фестивал „Кехлибарен грозд“ се проведе в любимешкото с. Лозен. Организатор е читалище „Просвета – 1925“, а „Кехлибарен грозд“ е част от Националния културен календар на фестивалните прояви.

Фестивал

2000 деца от 6 държави на 17-я етнофестивал в Минерални бани

2000 деца от 6 държави ще участват в конкурсната програма на 17-я Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите с духовност в Европа”, който се провежда на 31 май и 1 […]