Хасково

Италиански хляб и оригинален десерт донесоха първо място за хасковска зрелостничка

Дарина Иванова от 12 г клас на хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ спечели първо място в категория „Най-добър млад хлебар-сладкар“ в регионално състезание по професии във Велинград, похвалиха се от гимназията.

ПГТВ надпреварата участваха ученици от 19 професионални гимназии. Състезателите показаха своите знания и умения в сладкарството, готварството, сервирането и барманството в конкурентна среда и бяха оценявани от професионално жури.

Хасковската ученичката, коята се отличава със собствен почерк, с изключителна мотивация и с голямо желание за работа, се представи с две изделия. Пъвото е фокача – италиански хляб, гарниран с чери домати, зелени и черни маслини. Второто е деконструиран десерт „Black Forest“ – оригинален десерт, представен по модерен начин. Дарина ще представи гимназията и на националното състезание по професии в Пловдив.

За отличната подготовка и мотивация на ученичката грамота получи и нейната преподавателка инж. Ваня Михова.

Компетентно жури с председател Ради Стамболов наблюдаваше и оценяваше работата на младите сладкари, а наградите и грамотите връчи кметът на Велинград Костадин Коев.

Достойно се представиха и останалите ученици от гимназията – Кирил Стоянов и Камелия Милева от 11 б клас, специалност „Организация на хотелиерството“. Те показаха своите умения в готварството и сервирането.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
колега
колега
01.04.2019 17:01 17:01

Браво на ученичката,адмирации за г-жа Михова,амбициозна,упорита,търсеща новости в хлебарството и сладкарството.Училището може да се гордее с такъв преподавател! ЗАСЛУЖЕНА НАГРАДА!

Анонимен
Анонимен
06.11.2020 20:04 20:04

Bravo za tezi pechiva I vkusni slatki bravo 👌🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Back to top button