Любопитно

Хор „Орфей“ тръгва на турне в Хърватска, записват първи диск

На поредното си турне заминават днес певиците на Елена Цветкова от хасковския детски хор „Орфей“.

Гласовитите момичета ще се изявявт на сцените в Хърватска – нова страна в географската карта на орфейските успехи. Фестивалът там е част от веригата хорови събития, организирани от MusikRejsenFascination – Германия. Досега хасковлийчетата са участвали във фестивали в Монтекатини терме и Париж и вече стават едно от лицата на музикалните празници, провеждани от фондацията в цяла Европа. Това участие ще донесе и трета звезда в личната карта на хасковската формация, което я прави вип участник за MusikRejsenFascination.

Компания на „Орфей“ на хърватска сцена ще правят хорови състави от Чехия, Украйна, Латвия, Унгария, Норвегия, Франция, Словения, Естония и Германия, както и струнен оркестър от Финландия и студентски оркестър от Полша.

Турнето поставя началото на най–натоварената част от концертния сезон за орфейци. Само седмица след завръщането си концертната формация ще участва в конкурса „Млади таланти“, организиран от НДД – София, а подготвителната формация ще се представи в конкурса „Шанс“, който се провежда в Димитровград. Следват участия в концерти в Хасково, Свиленград, Стара Загора и II национален фестивал на детските и младежките хорове във Варна. Паралелно с това певците ще осъществят и записи за издаване на първи диск на хора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button