Любопитно

Хасково и Кърджали с литературно четене в София

От второкласници до абитуриенти бяха младите участници в литературното четене, състояло се в Руския културно-информационен център в София.

Ученици с литературни заложби заедно със свои учители пристигнаха от Хасково и Кърджали и споделиха вълненията и откровенията си върху белия лист.

Четене

Пред микрофона в Мраморната зала на Руския център застанаха Анна Георгиева и Нели Делева от Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, Стоян Митев и Антон Атанасов от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково. Аплодисменти получиха и талантливите членове на литературния клуб в СУ „П. Р. Славейков“ в Кърджали, които със своите стихове и есета са заслужили редица награди от национални ученически конкурси.

Рециталът продължи със стихове на София Милева, Стойка Мариновска, Дима Чонова, Петко Каневски, а строфите на Демир Демирев прозвучаха и в превод на руски. Поетичен Кърджали бе представен от Лили Фероли, Маргарита Павлова, Невин Садъкова, Вилдан Сефер и Хабибе Ахмедова, познати и на хасковската четяща публика.

Четене

„Вие донесохте на софийска земя атмосферата на юга. Поздравявам ви, че сте се сдружили и заедно сте издали списание „Южно утро“. Това е победа на словото, заедно може да правите повече“, каза в приветствието си от името на управителния съвет на Съюза на българските писатели Трендафил Василев, поет и издател. Поздравление от името на Съюза на независимите писатели поднесе поетесата Дора Милева.

Председателят на Съюза на рускоезичните писатели в България Наталия Ерменкова подари книги и филми на всички участници в литературното четене и им пожела вдъхновение, творческа енергия и нови хоризонти.

Снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кристиян
Кристиян
08.04.2019 19:56 19:56

Тия около Стойка Мариновска кой ги праща да излагат Хасково? И нея самата?

Back to top button