Любопитно

Невена Борисова запали огъня на „Южна пролет“ в Хасково

Поетесата Невена Борисова запали огъня на 47-те литературни дни „Южна пролет“ в Хасково. Тя е лауреат от 2009 г. на националния конкурс за дебютна литература, който се провежда в рамките на литературните дни.

Кметът Добри Беливанов откри „Южна пролет“. В тържеството участваха мажоретният състав, хор „Родна песен“ и духовият оркестър.
Haskovo.info припомня, че в конкурса участват 41 дебютанти в жанровете поезия, проза и детска литература. Няма участници в драматургия, литературна критика и кино сценарий. Награждаването на лауреатите ще е в петък в театър „Иван Димов“.

Откриване

Програмата продължи с творческа вечер на поета Ивайло Балабанов и представяне на двуезичната книга „Площад Надежда“. Слово държа поетът и преводач Валерий Латинин с участието на Стефан Цирков, Мина Карагьозова и квартет „Джуниър“.

От 19:30 часа в камерна зала има лауреатска вечер на Невена Борисова, носител на „Пегас“ за 2009 г., а словото е на Камелия Кондова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button