Любопитно

Великденски конкурс донесе награди в Хасково

Деветокласничката Петя Колева от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково е отличена в Националния конкурс „Възкресение Христово“, обявен от Светия Синод на Българската православна църква. Творбата й „Христос возкресе!“ й донесе една от наградите в раздел поезия и проза.

Три са малките художнички, класирани от журито в категория изобразително изкуство. Награди печелят второкласничката Деница Делчева, шестокласничката Йоана Мирчева и осмокласничката Рая Стоянова, които достойно представят читалище „Заря“.

Награждаването на победителите в националния конкурс ще бъде на 19 май в столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“ след приключването на Светата Литургия. След церемонията ще бъде открита изложба с класираните творби.

По-късно творби от разделите изобразително изкуство и фотография ще участват в благотворителен аукцион със социално-милосърдна насоченост към деца в нужда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button