Мариана Ангелова представи дебютната си стихосбирка пред пълна зала в Хасково

Любопитно

Мариана Ангелова представи дебютната си стихосбирка „Танц върху жарава“ пред пълната с ценители зала в хасковското читалище „Заря“.

„Това е по-късен, но зрял и осмислен дебют“, каза хасковската поетеса Ели Видева. По нейните думи Ангелова има в стиховете си тънка наблюдателност и е уловила почти незабележими детайли в обкръжаващия свят. „Поетичен свят, изпълнен с любов и надежда“, допълни Видева.

Книга

Мариана Ангелова каза, че посвещава книгата си на паметта на художничката Христина Христова. Тя благодари на хората, които са й помогнали, сред които е и хасковската поетеса Лидия Налбантова, която първа е прочела стиховете й.

„Родена съм в града на мечтите – Димитровград, но ги осъществявам в Хасково чрез семейството и работата си в областта на здравеопазването. Впрочем, мамят ме дългите пътища, обичам да пътувам, да се докосвам до непознати места. Желанието ми да опознавам все повече хора, градове, държави и да вниквам в техните съдби, ме кара да пиша поезия“, казва за себе си Мариана Ангелова.

2 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.