Хасково

За пръв път повече от половината данъчни декларации са подадени онлайн в Хасковско

19 078 годишни декларации за доходи са приети в офиса на НАП в Хасково в срок.

За пръв път тази година формулярите, изпратени до Агенцията по електронен път са повече от тези на хартия. 9 693 декларации са подадени онлайн – 5 745 от тях с персонален идентификационен код и 3 948 с електронен подпис.

Не само в Хасково, а в цялата страна, 2019-а е първата година, в която електронните формуляри надвишават по брой хартиените. Забелязва се и ръст в ползването на POS терминалите за плащане на дължими данъци и осигуровки. От началото на годината до момента чрез електронната система за плащане и чрез физическите терминали в офиса в Хасково са платени над 1 милион лева задължения без такси.

От приходната агенция съобщават още, че през 2020 г. декларирането на доходите ще бъде значително по-лесно за хората, които имат ПИК или електронен подпис. Тогава всички доходи от трудов договор, както и хонорарите и възнагражденията по граждански договори, ще бъдат предварително попълнени от НАП в данъчните декларации на гражданите и те ще имат възможност да ги прегледат, коригират и допълнят при нужда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button