ВАС отмени уволнението на началника на ГКПП „Капитан Петко войвода“

Регион

Върховният административен съд отмени заповедта на министъра на вътрешните работи за уволнението на старши инспектор Васил Игнатов като началник на ГКПП „Капитан Петко войвода“.

Началник
Васил Игнатов

Игнатов беше уволнен в началото на април 2018 г. след като граждани подадоха сигнал до РД „Гранична полиция“ – Смолян, че граничен полицай от пункта им поискал подкуп от 50 евро. Те внасяли бетонобъркачка от Гърция и нямали фактура. Последвал скандал, при който подкупът от 50 евро бил върнат на хората. 38-годишният Васил Игнатов беше началник на пункта от май 2010 г., като има 16 г. стаж в системата.

Сред мотивите на ВАС да отмени уволнение е, че в заповедта на министъра няма факти за уронване престижа на службата – как нарушението е станало достояние на лица извън системата на МВР. Според съда има материална незаконосъобразност на заповедта.

Решението на петчленния състав на ВАС е окончателно. След него Игнатов е заявил пред „Старият мост“, че ще се върне на старата си работа.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.