Регион

Сдружение „Лозар“ ще договаря продажната цена на гроздето в Сусам

ЛозеПръскането и продажбата на гроздето вече ще се договаря наведнъж в хасковското село Сусам. Това стана възможно след като собственици на 250 дка лозови масиви учредиха сдружение “Лозар“.

Резитбата и останалата обработка по лозята собствениците ще си я вършат сами. Сдружението вече е помогнало на голяма част от местните лозари да сключат договори за продажба на гроздето с Винпром – Асеновград.

В с. Сусам има и друг лозов масив от 740 дка с насаждения от мерло и каберне. Идеята на местните собственици е там да бъде построена винарска изба и шато. Засега това начинание не е осъществено, но за обработката на масивите са наети близо 40 човека от селото. Това е крачка към намаляването на безработицата в Сусам, категоричен е кветът на селото Ганчо Костов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button