Представят хасковски археологически проучвания на национален форум

Регион

Традиционна национална археологическа конференция започна в град Бяла, област Варна. Организатори са Националният археологически институт с музей при БАН и община Бяла.

В програмата на конференцията е включен доклад на гл. ас. д-р Дойчин Грозданов, гл. ас. д-р Галина Грозданова и Александра Трифонова за изследването на ранновизантийска и средновековна църкви в скалния комплекс Глухите камъни при село Малко градище.

Както писа Haskofo.info, в списъка на Министерството на културата за целева финансова подкрепа за теренни археологически проучвания и теренна консервация това лято отново фигурира и районът на Глухите камъни.

Във форума участва и Станислав Илиев, главен уредник в Регионалния исторически музей в Хасково. Той ще представи резултати от проучването през 2018 г. на многослоен обект при Капитан Андреево. Разкритият ямен комплекс в землището на селото дава информация за ранножелязната епоха по нашите земи.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.