Любопитно

Децата от българското училище в Истанбул с подаръци от Хасково

Подаръци на децата от българското училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Истанбул е изпратил кметът на Хасково Добри Беливанов, съобщават от общината.

Подаръците са в отговор на покана към него да присъства на днешното тържество по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Всяко дете получило раничка, върху която освен националното знаме е изписано „България Хасково“. В раничките има книжка с български народни приказки или с произведение от български автори, сувенири и български трикольор.

Подаръци

Чрез писмо до генералния консул на България в Турция Ангел Ангелов, кметът Добри Беливанов е поздравил децата в училището и им е пожелал да усвояват с лекота знанията, които да им помагат в бъдеще да са достойни граждани на света.

Подаръци

53 деца учат в българското неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Истанбул. Учителите и децата са изразили благодарността си за вниманието от страна на кмета на Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
кореняк хасковлия
кореняк хасковлия
27.05.2019 9:35 9:35

Не знам осъзнавате ли какво правят тези учители насред Истанбул? ПОДВИГ! Браво на кмета на Хасково, че се е сетил да им прати по една българска книжка за празника на буквите. Забравихме какво е да получиш книга за подарък. А от къде мога да си купя такава раничка -за мен е безценна заради трите ми любими неща- трикольора и надписите България и Хасково и то на български. Вижте патриотизма на тези хора, дори детето е с панделки повтарящи цвета на българското знаме…

Back to top button