„Еделвайс“ откри националния конкурс „С песните на Ари“ в Хасково

Любопитно

Групата за стари градски песни „Еделвайс“ от село Книжовник откри 19-я национален конкурс-фестивал на старата градска песен и шлагер „С песните на Ари“ в хасковското читалище „Заря“.

В конкурса участват 18 групи, 18 индивидуални изпълнители и 8 в категорията за дует, трио и квартет от цяла България. Първият концерт започна в 11 часа, а вторият е от 14 часа. Фестивалът ще завърши с награждаване и галаконцерт на най-добрите. Водещ е Никола Лилов.

Ари

Отличените участници ще получат грамоти за първо, второ и трето място и финансови награди във всяка категория. Общият награден фонд, който Община Хасково дава на участниците е 2 220 лв. Всички изпълнители ще получат грамоти за участие.

Както Haskovo.info писа, участниците се оценяват от авторитетно жури с председател проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак, която е заместник-ректор научно-изследователска дейност в АМТИИ – Пловдив и вокален педагог. Членове са Мария Петрова – вокален педагог и изпълнител на автентични стари градски песни, а също така и на свои авторски песни, в стила на шлагера. Носител е на награда Първа категория изпълнител от Министерството на културата, както и награди и медали от различни фестивали. Николина Стаматова – оркестрант в Камерен оркестър – Хасково и диригент на хасковския хор „Родна песен“.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.