Любопитно

За пръв път присъдиха две награди на театралния фестивал в Хасково

За пръв път тази година на фестивала „Театър, обичам те!“ бяха присъдени две награди – за поддържаща мъжка и женска роля, съобщават от хасковския театър „Иван Димов“.

Голямата награда за мъжка поддържаща роля отиде при Драматичен театър – Пловдив и спектакъла „Дебелянов и ангелите“. Отличието е за Добрин Досев и всички от Пета рота: Алексей Кожухаров, Венелин Методиев, Димитър Банчев, Ивайло Христов, Красимир Василев, Никола Орешков.

Голямата награда за женска поддържаща роля беше присъдена на Мариана Бонева, за ролята й на Сибил Вейн в „Портретът на Дориан Грей“, постановка на Драматичен театър „Никола Вапцаров“- Благоевград.

Журито беше в състав – актрисата Силвия Предова, Петранка Кузманова и Первин Мустафа – представители на фирмите – партньори на фестивала и Катерина Грозева, която е сред най-големите почитатели на театъра в Хасково. Бяхме изключително затруднени в избора си, защото седемте представления бяха много силни, много различни и вълнуващи, споделиха те след последния фестивален ден.

Призьорите ще получат грамоти и специална статуетка, дело на доц. Емил Бачийски от НХА – София.

Фестивал

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button