500 в община Димитровград с топъл обяд до края на годината

Регион

В община Димитровград продължава изпълнението на проекта за осигуряване на топъл обяд за 500 нуждаещи се до края на годината, съобщават от кметството.

ХранаВключени са хора от града и селата, а стойността на проекта е за близо 640 000 лв. Това са хора на социални помощи, с липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи с минимални пенсии, скитащи и бездомни.

Храната се приготвя от ЕТ „ТАНО – Николай Траилов“ – Хасково. Доставя се до разкритите клубове за хората от третата възраст и сградите на кметствата в селата, а трудноподвижните лица получават храната си в дома, чрез Домашен социален патронаж – Димитровград.

Към настоящият момент в проекта участват потребители от Димитровград, Меричлери и селата Черногорово, Воден, Крепост, Добрич, Крум, Ябълково, Сталево, Скобелево, Горски извор, Брод, Злато поле, Долно Белево, Райново, Радиево, Голямо Асеново, Малко Асеново, Странско, Великан.

От началото на проекта до 1 юли за участие са подадени 1 030 заявления, след извършените проверки от Дирекция „Социално подпомагане“ са одобрени 691 потребители. Към този момент топъл обяд за различни периоди са получавали 651 потребители, а 500 от тях продължават да получават топъл обяд. Резервите са 40.

 

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.