Хасково

Жалба до КЗК спря процедурата за Общия устройствен план на Хасково

Временно е спряна процедурата за възлагане на обществена поръчка за изработването на Общ устройствен план на община Хасково, включващ екологична оценка и оценка за съвместимост.

На 19 юли е получено уведомление за образувано производство пред Комисията за защита на конкуренцията, образувана по жалба срещу решение на кмета на община Хасково относно процедура на договаряне без предварително обявление за възлагане на обществената поръчка. С подаване на жалбата е поискано налагане на временна мярка „Спиране на процедурата“, се казва в съобщение на Добри Беливанов.

Както Haskovo.info писа, до избраната процедура се стигна след като при последната обществена поръчка от септември миналата година бяха подадени 6 оферти. Всички те бяха оценени от комисията като неподходящи и обществената поръчка беше прекратена. От общината приложиха процедура на договаряне без предварително обявление. Покана за участие беше изпратена до „Урбика“ – София и ДЗЗД „Планконсулт Хасково“ – София. Това доведе до протест от страна на хасковски архитекти.

Haskovo.info припомня, че поръчката е за 450 000 лв. без ДДС. През юни миналата година първата общетвена поръчка за Общия устройствен план беше прекратена със заповед на кмета Добри Беливанов. Мотивите бяха, че след откриването на поръчката са установени нарушения, които не могат да бъдат отстранени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button