Хасково

Девет спортни клуба настояват за ремонт на стадион „Младост“ и спортна зала „Дружба“

Писмо с настояване да бъдат ремонтирани стадион „Младост“ и спортна зала „Дружба“ са входирали днес в община Хасково представители на 9 спортни клуба, съобщават от кметството. Писмото е адресирано до председателя на Общински съвет Хасково Таня Захариева и кмета на община Хасково Добри Беливанов.

В писмото се иска на петъчната сесия на общинския съвет да бъде включена докладната, отнасяща се за ремонта на двата емблематични спортни обекта на Хасково. „Ние като треньори в спортни клубове, които осъществяват дейност в тези спортни обекти, сме притеснени за здравето на децата, трениращи в залата и на стадиона. Всички знаем, че стадионът не отговаря на никакви изисквания за подобно съоръжение. Зала „Дружба“ се наводнява почти при всеки дъжд, седалките са овехтели, всички помещения се нуждаят от ремонт, а цялата зала – от сериозно цялостно обновяване. Обръщаме внимание, че е проблемна и електрическата система на залата, само специалисти могат да кажат доколко тя крие опасности.

Стана ясно, че община Хасково има възможност да получи средства по кредитна линия за ремонта на двете съоръжения. Вие сте хората, които се надяваме да подтиснат политическите си страсти и сметки и да решат един дългогодишен проблем на хасковските спортни бази“, се казва в писмото. В него се посочна, че обновените спортни бази ще бъдат не за политиците, а за обикновените деца на Хасково, които ги заслужават.

Под писмото са имената на Георги Александров директор АФК „Хасково“, Илиян Киряков – ФК „Хасково 1957“, Емил Ангелов – ФК „Хасково 1924“, Димитрия Найденова – СК „Атлетик“, Теменуга Илиева – КА „Виолена“, Пенко Хаджиангелов – БК „Севдалин Василев“, Живко Архондев – СК „Бяла мечка“, Димитрина Алексиева – КГС „Юнак“, А. Урумов и С. Урумов – ФК „Урума“.

Писмо с подобно искане е входирано в Община Хасково и на 22 юли от Митко Маринов – Председател на ОС на БФС Хасково. Според Маринов стадион „Младост“ не е безопасен за децата, трениращи там. Той не отговаря на минимални критерии и стандарти, свързани с безопасността, сигурността, здравни и хигиенни норми. Проблем е липсата на съблекални и лошото състояние на тревното покритие.

Haskovo.info припомня, че за петъчната сесия на общинския съвет група общински съветници внесе за трети път искането община Хасково да изтегли 10.4 млн. лв. кредит за ремонт на залата и стадиона.

Група общински съветници внася за трети път искането за 10.4 млн. лв. кредит

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Апостол
Апостол
25.07.2019 19:44 19:44

Аве, нали при Орешарски дадоха няколко стотин хиляди за ремона на Дружба?!

невероятен кеф
невероятен кеф
25.07.2019 20:05 20:05
Отговор до  Апостол

Eми на беливанката не щат да му дават, уж неговите хора, нарочно го пиша с малка буква.

Веско Маринов
Веско Маринов
25.07.2019 20:54 20:54

ха ся гербажие ко прайм ся хапнахме дръвото

Back to top button