Хасково

Милен Райчев отрича за убийството в Гърция, оставиха го в ареста

Хасковският окръжен съд остави в ареста 33-годишния Милен Райчев от Хасково, който е издирван за убийство в Гърция.

Както Haskovo.info писа, Райчев беше арестуван в областния град в петък при акция с участието на специализирания отряд „Кобра“. За него има издадена европейска заповед за арест от апелативната прокуратура на Атина. Той е издирван за съучастие в убийството на бизнесмена Янис Маркис, който беше разстрелян в колата си на 31 октомври миналата година. През април за убийството беше арестуват братът на Милен – Серафим Райчев на 31 г. Според гръцките власти Милен е управлявал кола при напускането на местопрестъплението.

Днес пред съда Милен Райчев заяви, че иска по-лека мярка, като домашен арест. „Да ми покажат видео или снимки, че съм бил там или съм направил тези неща“, каза още пред съда Райчев.

В крайна сметка съдът го остави в ареста, защото може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, може да се укрие или извърши друго престъпление. Ако бъде признат за виновен в Гърция го грози и доживотен затвор. Гръцките власти изпратиха гаранции, че при осъдителна присъда Райчев ще лежи в български затвор.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд. До седмица пък се очаква да бъде насрочено същинското дело по екстрадицията на Райчев.

Арестуваха 33-годишен хасковлия, издирван за убийство в Гърция – ОБНОВЕНА

2 коментара

  1. Ко туй бе?
    Византийците ще го съдят, пък аз с данъците си ще го хрантутя в затвора!
    Бахти държавата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button