Лекарски кабинет искат диабетици в Хасково

Хасково

За пореден път Сдружение „Диабет 2012“ в Хасково представи нуждата си от уреждане на медицински кабинет.

Идеята е в клуба, предоставен от общината, да има кабинет, където да се извършват измервания на кръвната захар, прегледи от ендокринолози, уролози, хирурзи и други специалисти, които и сега безвъзмездно помагат на сдружението с консултации и здравни беседи.

Проблем обаче създава общата база, която диабетоболните делят със Съюза на пенсионерите. Стаята, която е подходяща да се превърне в лекарски кабинет, сега се ползва от пенсионерската организация.

Няколко пъти сме поставяли въпроса в общинската администрация и общинския съвет, заявиха Милка Кънчева – председател на Сдружение „Диабет 2012“ и нейният заместник Никола Янков. Решение да се даде друго помещение на пенсионерската организация обаче засега няма.

550 засегнати от социално значимото заболяване членуват сега в сдружението. Сложили сме кутия, в която събираме дребни доброволни дарения, необходими за наши дейности, съобщи още Кънчева. Ръководството на МБАЛ- Хасково се е ангажирало да помогне при уреждане на кабинета.

Грижата за тези пациенти трябва да се проявява не само около Световния ден на диабета, подчерта д-р Галина Караджова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.

3 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.