Любопитно

Ивайловград изгражда нови туристически пътища

Община Ивайловград планира извършване на 100-процентова техническа сеч на площ от 3.8 дка в землището на село Ламбух.

През тази територия ще премине панорамен път и трасета на две екопътеки. Те ще бъдат изградени като част от инициативата за подобряване на условията за достъп до природни, културни и туристически обекти чрез създаване на зони за отдих и туризъм в землището на село Ламбух. Финансирането е осигурено по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция. Община Ивайловград си партнира с община Кешан в съседния Одрински вилает. Общата стойност на проекта е 1.5 млн. евро

Проектът цели укрепване капацитета за трансгранично сътрудничество между България и Турция в областта на устойчивия туризъм. В него са заложени да бъдат направени туристическа пътека от село Ламбух до пътя Любимец – Ивайловград, преминаваща през местността Аязмото, туристически път до язовир „Ивайловград“ – местността Трифоновата нива. Туристическият панорамен път ще води до местността Кошарите.

По тези маршрути ще бъдат обособени подходящи места за наблюдение на природни забележителности. На възлови точки ще бъдат разположени фотосоларни осветителни тела.

Очакванията са да се създаде нова туристическа дестинация в село Ламбух, да се подобри достъпът до язовир „Ивайловград“ – чудесно място за отдих, риболов и развлечения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button