Регион

Манганът във водата на Симеоновград се увеличи още, изпращат водоноска

Жителите на Симеоновград трябва да ограничат ползването на водата за питейни нужди, предупреждават от ВиК – Хасково. Причината е отклонения в стойностите на мангана.

От днес ВиК ще доставя чиста вода с водоноска, която ще бъде на паркинга пред общината. Извършва се и учестен мониторинг, съгласуван с Регионалната здравна инспекция в Хасково.

От РЗИ заявиха пред Haskovo.info, че водата в Симеоновград е забранена за пиене от 12 г. заради високите стойности на манган. Сега обаче стойностите са скочили още.

Haskovo.info припомня, че в края на юли общината събра на среща граждани и ръководството на ВиК за проблема с водата. Хората поискаха да имат редовно чиста вода. От водното дружество казаха, че единственото решение е изграждането на пречиствателна станция и подмяна на водопроводите, но за това ще са нужни милиони.

Симеоновградчани: Искаме чиста вода редовно! ВиК: Нужни са милиони

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button