Спорт

България завърши с победа Европейското по хандбал, Васи Шомова е играч на мача

Националният отбор на България завърши с победа Европейското първенство по хандбал за девойки до 17 г. в Грузия, съобщи за Haskovo.info президентът на „Хасково“ и член на Управителния съвет на федерацията Марияна Стаматова.

В мача за деветото място българките се наложиха над отбора на Латвия с 33:24. Играч на мача стана хасковлийката Василена Шомова, която отбеляза 4 гола, спечели дузпи и игра силно в защита.

Хандбал

Haskovo.info припомня, че преди да заминат за Грузия националките бяха на двуседмичен лагер в Хасково. В състава са 3 момичета от „Хасково“ – Лорета Радославова, Василена Шомова и Катерина Ванчева, както и свиленградчанката Жаклин Петкова. Старши третьор е Петя Панчева (Габрово), а нейни помощници са Ирина Миладинова (Хасково) и Тефик Парафитов (Свиленград).

В състава са още четири състезателки на „Бъки“ (Габрово) – вратарката Преслава Стойчева, Мари Томова, Стефани Петрова и Иванела Арнаудова, „Ники спорт“ (Сливница) – Анита Костадинова и Симона Петрова, „Албатрос“ (Бургас) – Калина Бакалова и Иванина Петрова, „Етър 64“ (Велико Търново) – Веселина Иванова, „Нове 99“ (Свищов) – Кристина Цветанова, „Панагюрище“ – Катрин Чочева.

Българската група се прибира с полет до Истанбул в понеделник вечерта.

Националките с 4 хандбалистки от Хасковско тренират за Европейското в „Спартак“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button