Любопитно

За пръв път дервиши гостуват „На хармана“ в Харманли

За пръв път дервиши ще гостуват на фестивала „На хармана“ в Харманли, съобщават организаторите от сдружение „Бизнесът на Харманли“.

Третото издание на феста ще се проведе на 7 септември, когато специалните гости ще представят своя танц – ритуалът „Сема“, който означава „небе“. Той ще е своеобразен поздрав към всички посетители на фестивала и призив за любов, свобода и упование. Казват, че дервишите са въртящите се мъдреци.

Фестивалът показва традициите, културата, обичаите и бита в община Харманли, многообразието от местни вкусове, обреди, занаяти и поминък. Местни производители представят бутиково вино от малките местни винарни, шафран, млечни продукти, мед, плодове. Предвидена е богата културна програма с възстановки на миналото и участие на гости.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.08.2019 21:47 21:47

Точно дервишите ли са бита и обичаите в Харманли да ви еба мамата продажна

Back to top button