Празничната програма на Хасково започва със състезания, изложби и спектакъла „Нестинарка“

Любопитно

Започва тридневната празнична програма за Деня на Хасково.

В 9 часа на кортовете на „Юнак“ стартира тенис турнир за „Купа Хасково“ за деца до 12 г. Половин час по-късно в Младежкия център ще се проведе детски шахматен празник.

В 10 часа в Детския отдел на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ е откриването на изложбата „Моето лято“, а половин час по-късно в библиотеката ще се открие изложбата „Живот в името на хората, справедливостта и свободата“, посветена на 175 г. от рождението на Капитан Петко войвода и представяне на едноименна библиография.

В 11 часа в Регионалния исторически музей ще се открие обновената експозиция „Възраждане“ и ще бъде представен фотоалбумът „Градът край реката с тополите“.

От 11:30 часа на площад „Свобода“ е тържественият ритуал по случай Съединението на България. Ще има концерт на народния оркестър и на ансамбъл „Златна Тракия“.

„На гости, на бяло сладко“ с участието на Вокална група „Жасмин“ и Група за стари градски песни „Нежни думи“ е от 16 часа в музея.

В 17 часа край арката на Кенана стартира състезание по приложно колоездене.

Изложбата „Хасково от миналото“, колекция на Хубен Стефанов ще бъде открита в 17:30 часа в галерия „Форум“.

XXXIX Национален турнир по спортен бридж за купата на община Хасково стартира в 18 часа на улица „Патриарх Евтимий“ 2.

От 19 часа в читалище „Заря“ Държавна опера – Стара Загора ще представи балетния спектакъл „Нестинарка“.

Васил Найденов и Боро Първи са сред звездите за празника на Хасково – ПРОГРАМАТА

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.