Д-р Узунова: Преди 100 г. хората в Хасково са били красиви, усмихнати и дружелюбни

Любопитно

На старо Хасково бяха посветени две събития от празничната програма на областния град.

Регионалният исторически музей беше домакин на проявата „На гости, на бяло сладко“, която се организира съвместно с читалище „Пейо Яворов“. Участваха Вокална група „Жасмин“ и Група за стари градски песни „Нежни думи“.

Главният уредник в музея д-р Красимира Узунова говори за духа и модата преди 100 г. Тя каза, че Хасково е бил хубав и голям за времето си провинциален град. Хората са били красиви, усмихнати и дружелюбни. Две момичета в традиционно за времето си облекло посрещаха гостите на събитието.

Изложби

По-късно в галерия „Форум“ беше открита изложбата „Хасково от миналото“, колекция на Хубен Стефанов. Колекционерът заяви пред Haskovo.info, че в галерията са изложени 35 картини – основно масло и няколко акварела на 16 художници. Това е само част от богатата му колекция.

Хасковлии изпълниха галерията за откриването на изложбата, която ще остане 20 дни.

Един коментар по “Д-р Узунова: Преди 100 г. хората в Хасково са били красиви, усмихнати и дружелюбни

  • Бойко, бабите като умрат кво правиш с хаскьой. Къщите от запад децата им остарели и те, кво правим,. Питат се много не живеещи там, но с жилища…… Отговор искаме незабавен. Партии не ни вълнуват, а описаното от меня в момента

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.