Любопитно

Д-р Узунова: Преди 100 г. хората в Хасково са били красиви, усмихнати и дружелюбни

На старо Хасково бяха посветени две събития от празничната програма на областния град.

Регионалният исторически музей беше домакин на проявата „На гости, на бяло сладко“, която се организира съвместно с читалище „Пейо Яворов“. Участваха Вокална група „Жасмин“ и Група за стари градски песни „Нежни думи“.

Главният уредник в музея д-р Красимира Узунова говори за духа и модата преди 100 г. Тя каза, че Хасково е бил хубав и голям за времето си провинциален град. Хората са били красиви, усмихнати и дружелюбни. Две момичета в традиционно за времето си облекло посрещаха гостите на събитието.

Изложби

По-късно в галерия „Форум“ беше открита изложбата „Хасково от миналото“, колекция на Хубен Стефанов. Колекционерът заяви пред Haskovo.info, че в галерията са изложени 35 картини – основно масло и няколко акварела на 16 художници. Това е само част от богатата му колекция.

Хасковлии изпълниха галерията за откриването на изложбата, която ще остане 20 дни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
, (нерегистрирани,),
, (нерегистрирани,),
06.09.2019 23:48 23:48

Бойко, бабите като умрат кво правиш с хаскьой. Къщите от запад децата им остарели и те, кво правим,. Питат се много не живеещи там, но с жилища…… Отговор искаме незабавен. Партии не ни вълнуват, а описаното от меня в момента

Back to top button