Любопитно

19 г. празнува хасковският Дневен център „Марина“

19 г. от създаването си празнува Дневният център за деца и възрастни с увреждания „Марина“ в Хасково, съобщават от общината.

Гости на тържеството бяха кметът Добри Беливанов и Иванка Христозова, майка на Марина, момичето на чието име кръстен центърът. Преди години Марина изгуби битката с коварно заболяване и родители й дариха събраните за лечението й средства за изграждането на център за деца с увреждания, затова той носи нейното име.

Празник

Кметът пожела на децата все така да са борбени и позитивни и да имат много поводи за празници. Той припомни, че от тази година община Хасково разшири предлаганите услуги в „Марина“, като създаде център за дневна грижа на възрастни с увреждания. До сега центърът беше само за деца и младежи, а на възрастните се налагаше да пътуват до други градове или близките им напускаха работа, за да могат да се грижат за тях. Оказва се, че тази грижа е изключително необходима, защото вече са заети 39 от общо 40 места за възрастни в центъра. Запълнен е и капацитетът за деца и младежи. За да бъде обособен новият център за възрастни с увреждания в сградата на „Марина“ беше монтиран подемник за инвалидни колички и бяха преустроени помещения пригодени за хора с увреждания. Освен това допълнително бяха привлечени на работа специалсти, припомнят от общината.

За да е по-весел празникът помогна и актрисата Силвия Предова, която по традиция изрисува лицата на децата с маски на приказни герои. Гости бяха още представители от други центрове за деца с увреждания в Хасково.

Празник

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button