Хасково

Завършиха плана на новообразуваните имоти, засягащ над 1 500 ползватели и собственици в Хасково

Завършен е планът на новообразуваните имоти в община Хасково, съобщи на пресконференция областният управител Станислав Дечев.

Това засяга собствениците и ползвателите на земи в териториите по Параграф 4 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Става въпрос за земи, раздадени преди 1989 г. за самозадоволяване.

В последните 20 г. в община Хасково е имало забавяне в изясняването на собствеността между ползвателите и реалните собственици на земите. Сега този процес ще бъде облекчен с изготвянето на плана, допълни Дечев. В него влизат 2 223 декара с 1 118 ползватели и 409 собственици.

Сега кметът трябва да издаде индивидуални заповеди на всеки ползвател и собственик.

На пресконференцията областният управител каза още, че няма да допусне транспортен хаос в Хасково. Ако общината поиска спешна мярка, той ще я издаде.

Haskovo.info припомня, че превозвач се закани да протестира срещу обявената от община Хасково обществена поръчка за превоз на пътници по линиите от общинската, областната и републиканската транспортни схеми.

Протест: Градските автобуси в Хасково спират за няколко часа на ден, няма да издават и месечни карти

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.09.2019 16:58 16:58

Тоя с тъпия поглед кой е и за какво се бори…… ааааааа за кмет бе, да дозарови Хасково и да се изнасяме

, (нерегистриран)
, (нерегистриран)
19.09.2019 19:44 19:44

Ти и да не се изнесе, животът ще ви принуди. Не ви го пожелаваме, но до 10 години не живеещи хасковлии си говорим и стигаме до по-горе описаното заключение. На квартира ми казва са в София , завършиха образованието си и никога, а ние продаваме след пенсия и си идваме в Хасково. Имам брат ми казва тя.. Умните ремонти, подобрения, а ние си дадохме за образование, жилища, ремонти.. Жалим за пари на вятъра. До 10 г в друг близък град до Хасково, Християн гитти, йок, Бойка Драганова. Положението е плачевно и е за…

Back to top button