Беливанов спира обществената поръчка за автобусния транспорт

Хасково

Обществената поръчка за превоз на пътници по линиите от общинската, областната и републиканската транспортни схеми ще бъде спряна, заяви пред Haskovo.info кметът Добри Беливанов.

Той допълни, че при възложената проверка са открити несъответствия, които трябва да бъдат отстранени. По тази причина вече е издадена заповед за спиране на обществената поръчка.

Haskovo.info припомня, че след обявяването на поръчката превозвачи обявиха, че ще започнат протести. От „Златно руно“, които обслужват градския транспорт в Хасково, се заканиха, че ще спрат да возят пътници от 9 до 12 часа от 25 септември, както и издаването на месечни карти за ученици, пенсионери и работници.

Според фирмата поръчката е незаконосъобразна и нелегитимна, защото не е минала през областния съвет. В същото време договорите изтичат в края на месеца и са сключени анекси, които обаче не били финансово обезпечени.

Сега от „Златно руно“ заявиха, че няма да има протест ако от общината подпишат анексите. Засега имало уверения, че това ще стане, въпреки че никой още не ги е извикал в кметството.

Протест: Градските автобуси в Хасково спират за няколко часа на ден, няма да издават и месечни карти

2 коментара

  • Тоя измекяр от, златно руно, с неговите таратайки дето се палят няма ли вече някой по цивилизован превозвач да вземе тая поръчка.

  • Пътната настилка е дупка до дупка. Липсва елементарна маркировка на пешеходни пътеки и легнали полицаи. Из Хасково трябва да се предвижваш с луноход, не с автомобил. Абсолютно противно безхаберие на властимащите по този въпрос.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.