Любопитно

Ели Видева стана „Баш Каунь“, дъщерята на Стамен Белчев с грамота за филмов дебют

Поетесата Ели Видева заслужи почетното звание „Баш Каунь“.

Тя получи статуетката и подаръци от председателя на Ъкъдемия Каунь Янко Митев. Наградата не се дава всяка година. Тя е за доказан човек, а Ели Видева е участничка във вестник „Каунь“ още от първия му брой. Поетесата благодари и прочете стихотворението „Баенка“, написано изцяло на хасковски.

Награди

Преди награждаването бяха прожектирани 10 филма в рамките на четвъртия „Каунь филм фест“. Журито присъди наградата за Най-смешен филм на „Шегаджии“ от Русе, По-смешен филм е за „Господари на печата“ от Шумен, а отличието за Смешен филм отиде при Валери Добрев от Димитровград за филма „Карикатури на Васил Василев“.

Награди

Извън класацията беше прожектиран дебютният филм „Монологът“ на Анелия Белчева. Тя заслужи много похвали и грамота. Ани отсъства от града и наградата й взе нейна приятелка. Анелия е дъщеря на футболния треньор Стамен Белчев, който сега води елитния „Арда“ (Кърджали).

5 коментара

  1. докога ще снимате този алкохолик и ще ни го представяте за човек от културата. аман от помията му

  2. Когато се говори за културата в Хасково, никога не трябва да се забравя Гочо Павлов. Той изигра на времето много запомнящи се роли, но безспорно върхът на неговото творчество беше превъплъщението му в ролята на фикус. Цял спектакъл не мръдна нито един път.

  3. а когато се говори за култура в Хасково никога ама никога не трябва да се има предвид Янко кауня. освен ако фалшът и халтурата не са синоними на култура.

  4. Ае, баб Мария, не беше ли в ареста, ко прай на първия ред, да еа и мошенник да еа!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button