Любопитно

Детска оперета за Международния ден на музиката в Хасково

Концертно изпълнение на детската оперета „Който не работи, не трябва да яде“ по музика на Жул Леви ще открие новата учебна и творческа година в хасковския Младежки център на 1 октомври от 18:30 часа.

Участници са певците от подготвителната формация на детски хор „Орфей“ и трио „Кантабиле“. Концертът е част от проекта „Изкуство от деца за деца“ и е финансиран по програма „Културни инициативи“ на Община Хасково. Това събитие се посвещава и на Международния ден на музиката, а също така и ще отбележи 42-я рожден ден на най-добрата детска певческа формация в областния град.

Центърът отново отваря врати за децата на Хасково, които искат да се занимават с наука и изкуство. Школите са – астрономия, етнография, балетна школа „Алегро“, танцов ансамбъл „Южняче“, детски хор „Орфей“, вокална група „Орфейче“, школи по рисуване, пиано, синтезатор, ударни инструменти, китара, мажоретен състав. Новото е, че в екипа се включва и актрисата Иванка Шекерова, която ще ръководи театралната школа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button