Любопитно

Ансамбъл „Златна Тракия“ с успешни турнета в Сърбия

Успешно завършиха поредните турнета на хасковския ансамбъл „Златна Тракия“ в Белград и Ниш, Сърбия, където участва в 50-ия детски фестивал „Радостта на Европа“, заедно с групи от 22 държави.

Домакините приеха много топло в семействата си хасковските деца. Организаторите направиха всичко, за да бъде запомнящ и вълнуващ престоя ни, разказа за Haskovo.info ръководителят на ансамбъла Златка Тимонова.

Сърбия

По програма е имало само едно директно излъчване по националната телевизия в „Сава център“ – за Гала концерта, но след първия ни концерт в Културния детски център, хасковлии получили покана да играят на живо за още една телевизия – PINK. Само групата от Хасково е имала две предавания на живо.

Принц Александър и принцеса Катарина Караджорджевич са присъствали на Гала концерта и са пожелали да се снимат с нашите деца. След концерта много от ръководителите са дошли специално да поздравят Тимонова и децата. Имало е интервю и от Българска телевизия от Цариброд. Имало е много емоции, много красота, пълна зала с 4000 зрители и много аплодисменти. Имало е и прием в Българското посолство в Белград. Хасковлии са посадили дървото на приятелството в много голям парк.

Сърбия

В Ниш „Златна Тракия“ също е бил приет много топло и радушно. Началото е било с прием при кмета на град Ниш, имало е много интервюта и участие в две телевизии, заедно с директора на Центъра за традиция, култура и духовност „Вук Караджич“, Милко Петрович.
В нишкия културен център се е състоял детския фестивал „Приятелски срещи – радостта на Европа“, организиран от ЦТКД „Вук Караджич“. В програмата са участвали танцови и вокални ансамбли от Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, Франция и Китай.

България беше представена от ансамбъл „Златна Тракия“, а специални гости бяха представители от Генералното консулство в Ниш, Едвин Сугарев и др.

Ансамбъл „Златна Тракия“ завърши този концерт и накрая, в присъствието на Генералния ни консул е било подписано официално споразумение за приятелство между „Златна Тракия“ и ЦТКД „Вук Караджич“, което приятелство е от 12 години. На следващия ден е имало топъл прием и в нашето консулство.

Децата вече имат много нови приятели и никога няма да забравят тези фестивали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button