Любопитно

Международният конкурс за цигулари в Хасково не излъчи лауреат

Международният конкурс за цигулари в Хасково не излъчи лауреат. Званието се присъжда на победителя в четвърта възрастова група. Тази година тук няма първо място.

Втора награда печелят Емма Таркайова от Словакия и Мюге Сак от Турция. Поощрителна награда печели Дамяна Каменова.

Конкурс

В първа възрастова група първата награда е за Лана Зоран от Сърбия, втора награда за Петра Плешка, Мариана Стоева и Владимир Меранлиев, трета награда за Ралица Недялкова и София Штюка от Молдова. Поощрителни награди печелят Мария Фьодорова от Русия, Александър Цветанов и Петра Терзийска. 5-годишната Тереза Терзийска е с дипломи за поощрение и за най-млад участник.

Конкурс

Във втора възрастова група първа награда печелят Елизабет Гекова, Ралица Кръстева и Доминик – Лучиан Друцак от Молдова. Втората награда е за Славина Тенева, Боряна Желева и Илья Аверин от Русия. Трета награда печелят Виктор Костов, Екатерина Стоева, Виктория Маринова и Мария Панциду.

В трета възрастова група първи е Фердинанд Слезак от Словакия, втора е Серафима Никитина от Русия, а трета е Йоана Дакова. Поощрителна награда печели Терез Стойнова.

Конкурс

Дипломи за високохудожествен клавирен съпровод се присъждат на Ивелина Казанджиева, доц. Даниела Дикова, Злателина Коларова и Мария-Елена Средева. Церемонията по награждаването и галаконцерта се проведоха в театър „Иван Димов“.

Haskovo.info припомня, че тази година в конкурса, който е в рамките на 44-те Музикални дни „Проф. Недялка Симеонова“ участваха 35 млади цигулари от 6 държави. Журито е с председател проф. Стефан Камиларов и членове: проф. Галина Буйновски, Мила Георгиева, Мичо Димитров, Румен Джуров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button