Любопитно

Дариха детски книги на библиотеката в Симеоновград

Нови книги за най-малките читатели получи библиотеката при читалище НЧ „Развитие – 1882“ в Симеоновград.

Те са резултат от успешната инициатива на Българската библиотечно-информационна асоциация за стимулиране на четенето в ранна детска възраст. Целта е библиотеките да привличат деца още преди да навършат 6 години възраст, като организират различни прояви.

Книгите идват след успешни дарителски кампании, в които се включи и Фондация „Америка за България“. Събрани са над 10 000 лв. Закупени са 1910 книги и подходящи за детската възраст игри. Министерството на образованието и науката предостави 860 детски книги.
Закупените и подарени общо 2774 книги и игри са изпратени на 14 активни библиотеки в малки градове и села, в отдалечени, планински и погранични райони, които нямат средства за закупуване на нова литература, но имат висока посещаемост от деца. Сред тях е и симеоновградската бииблиотека.

Българската библиотечно-информационна асоциация в партньорство с фондация „Детски книги“ и заинтересованите библиотеки ще разработи програми за стимулиране на четенето, за провеждането на обучения на родителите за ползите от четенето в ранна възраст .

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button